Als EUA hi ha 59 parcs (nacionals o estatals) repartits entre tots els estats. Nosaltres hem estat a 5 estats: Nova York, Illinois, Arizona, Nevada i California. En aquests 5 estats hi ha 13 parcs, nosaltres n'hem vist 5 (no arriba ni a la meitat): Grand Canyon, Yosemite, Death Valley, Red Rock Canyon i Valley of Fire. Els dos primers tenen la seva pròpia pàgina en aquest blog, els tres restants queden recollits tot seguit.
Abans de començar, però, un petit apunt: existeix un abonament anual de 80 dòlars (per als jubilats, 10) que permet visitar tots els parcs nacionals.
Ara sí:
Death Valley (La vall de la mort)
El Parc Nacional de Death Valley es troba al sud-est de Califòrnia, tot i que també ocupa una part de l'estat de Nevada. Té una superfície de 13.517 quilòmetres (quadrats). Va ser declarat monument nacional el 1933 (i és parc nacional des de 1994).
El cor del parc és Death Valley National Monument. Death Valley és una conca ubicada al sud-est de Califòrnia i constitueix una part del desert de Mojave i una petita part del desert de Sonora. El seu nom té una raó de ser: és un dels llocs més calorosos de tot nordamèrica (58,1º de termperatura rècord l'any 2006) i va ser un obstacle pels colonitzadors (molts devien morir per les altes temperatures).
El cor del parc és Death Valley National Monument. Death Valley és una conca ubicada al sud-est de Califòrnia i constitueix una part del desert de Mojave i una petita part del desert de Sonora. El seu nom té una raó de ser: és un dels llocs més calorosos de tot nordamèrica (58,1º de termperatura rècord l'any 2006) i va ser un obstacle pels colonitzadors (molts devien morir per les altes temperatures).
Hi feia calor, sí. Molta! Hi bufava una brisa... que era de foc.
Potser estem fent una mica de comèdia,
però feia una calor que ofegava.
La veritat és que quan fa tanta calor notes una sensació molt estranya a la pell, com si s'estirés, com si es trenqués... Deu minuts se suporten bé (el temps de fer quatre fotos i una mica de comèdia), mitja hora... molesta, i més estona... és un horror.
Molta calor. Molta aridesa.
Però el paissatge té el seu encant.
La curiositat de la foto: el contrast de la
zona encimentada de l'aparcament
amb els tons desèrtics.
Unes dunes.
Paisatge socarrat.
Death Valley, la vall de la mort... Nosaltres... una mica més... i ens morim, no de calor, sinó de por! De por de no arribar a "casa"! "9 d'agost. Havíem sortit de Las Vegas prou d'hora. Teníem temps de sobres per fer els poc més de 350 quilòmetres que ens separaven de la propera destinació (Mammoth Lakes) i visitar Death Valley, que ens venia de pas. Vam arribar al Parc Nacional de Death Valley a una hora prou correcta, pels volts de les 12. Vam fer la nostra primera parada, vam percebre que feia molta calor i vam fer les primeres fotos. Deu minuts després tornàvem a ser al cotxe (aire condicionat a tope) per seguir el nostre camí, un camí que ens va ser negat per la presència d'un petit incendi.
Teníem dues opcions: esperar o recular per agafar un altre camí. Com que no sabíem quanta estona hauríem d'esperar... vam decidir avançar per un altre camí, ens havien dit que només havíem de fer una hora més de camí. Aquesta informació va acabar sent errònia. Vam sortir del parc per tornar-hi a entrar més d'un parell d'hores més tard.
Migdia. Les hores de més calor. Tot i l'entrebanc, anàvem felices, contentes i fresquetes a dins del cotxe, parlant i retratant paisatges socarrats pel sol; però hi havia alguna cosa... que estava a punt de fallar. El cotxe. Feia estona que no anava com havia d'anar, no tenia la força que havia de tenir. S'ofegava.Vam haver de baixar, parar el motor, obrir portes... i deixar-lo reposar. En aquell moment vam entendre el significat d'un cartellet que havíem llegit uns quilòmetres enrere: deia alguna cosa de l'aire condicionat del cotxe. L'hauríem hagut de tancar, però no ho havíem fet, al contrari, el dúiem a tota pastilla. També vam entendre per què al mapa del parc hi havia, en alguns trams de la carretera, els dibuixos d'unes mànegues. Santa ignorància!
Des d'aquell moment el cotxe ja no tornaria a ser el que havia estat. Aquell mateix dia, abans d'arribar al nostre destí, negra nit i en un port de muntanya... el cotxe tornava a estar necessitat de reanimació. Pobre! El vam forçar al màxim! No vam parar fins que vam arribar a l'hotel i vam pensar que l'endemà seria un altre dia."
Red Rock Canyon
Red Rock Canyon National Conservation Area és una àrea de conservació nacional dels EUA situada a l'estat de Nevada, a unes 15 milles a l'oest de Las Vegas. Té una àres d'uns 800 quilòmetres quadrats i presenta un conjunt de pedres i roques vermelles. Una carretera (Scenic Road) d'un únic sentit de 21 quilòmetres permet recórrer tot el parc i accedir a totes les zones turístiques de l'àrea. A les zones d'aparcament comencen moltes rutes per fer a peu o en bicicleta.